Det er morsommere å spare om man setter seg klare mål. I tillegg er det langt lettere å lykkes med sparingen! Med den nye appen Smartspar, hjelper vi deg å velge fond, basert på ditt sparebehov. For å hjelpe deg å være tro mot målet, kan du legge inn bilder av det du sparer til. Du får du full oversikt over sparingen, og kan enkelt følge utviklingen i ditt fond.

Å spare i aksjefond har aldri vært enklere

Hva vil du spare til?

  • Spare til drømmen. Smartspar er fleksibelt og lar deg spare både fast månedlig beløp og sette inn ekstra når det passer. Er det leilighet i Toscana som motiverer deg? Eller bare tanken på større økonomisk frihet?
  • Spare til barna. Dette vil gi barna dine en solid start på voksenlivet. I Smartspar kan du opprette sparemål til barna, i ditt, eller barnas navn. Dessuten er det enkelt for andre til å bidra til dine barns sparefond, for eksempel til jul og bursdager.
  • Spare til pensjon. Det er nye tider og alle må selv spare til egen pensjon for å opprettholde levestandarden. Smartspar gjør dette enkelt og oversiktlig.

Hvorfor lønner det seg å spare i fond?

Historien viser at de som sparer i fond over tid vil sitte igjen med betraktelig mer enn de som sparer på bankkonto, medberegnet nedganger i økonomien. De siste 120 årene har årlig verdiøkning på aksjer ligger på gjennomsnittlig 9,5 %, mens tilsvarende periode for bankrente er 5 %.

Historien har derfor vist at sparing i aksjefond lønner seg, men det forutsetter at:

  1. Den som sparer må tåle at det svinger. I Smartspar-appen har du full oversikt hele tiden.
  2. Sparingen må være langsiktig, nettopp på grunn av svingningene. Sparer du til en Australiatur om to år anbefaler vi at du heller sparer på konto.  

Slik kommer du i gang

  1. Last ned Smartspar
  2. Logg inn med BankID
  3. Opprett et sparemål
  4. Få anbefalt fond basert på hvor lenge du skal spare og hva som er viktig for deg
  5. Gratulerer - du er i gang med smart sparing!

 

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.