Hva ønsker barnet seg? Har du noen gavetips? Hvem har vel ikke kjent på den lett frustrerte følelsen når familie og venner spør hva de kan gi barnet i gave. De fleste norske barn har stort sett det de trenger, og vel så det. Hvorfor ikke heller gi fondssparing i gave fremfor gaver som bare støver ned?

En pengegave plassert i sparefond er en gave som vokser med barnet ditt

Smartspar gjør det enkelt å starte sparing til ditt barn. Det unike med Smartspar er at du kan invitere familie og venner til å bidra til sparingen, og gavene settes direkte inn i barnets fond. Som forelder får du en god oversikt over hvem som har gitt gaver.

Hvorfor lønner det seg å spare barnas penger i fond?

Historien viser at penger spart i fond, over tid, vokser mer enn penger spart på konto, medberegnet nedganger i økonomien.

Sparer du til barna på en vanlig sparekonto er renten så lav at du nesten ikke får avkastning på sparepengene.  Tar vi med den generelle prisstigningen også, vil barnet faktisk risikere å tape penger for hvert år som går.  

Sparer du barnas penger i aksjefond vil du kunne oppleve at verdien svinger mye underveis, men dette gir også en større vekst på pengene over tid. Barnesparing foregår som oftest over en lengre periode, gjerne over 10-20 år. Da reduseres risikoen ved svingningene i markedet fordi markedet forventes å stige jevnt over tid.  Derfor anbefaler vi aksjefond fremfor banksparing for barna.

Slik inviterer du andre til å gi en gave

  1. Opprett sparemålet
  2. Send invitasjon via appen til den/de du ønsker fra kontaktlisten din
  3. Når du har har mottatt en gave får du et varsel på telefonen din
  4. Du kan takke for gaven gjennom meldingstjenesten i appen