Har du betalingsproblemer?

Vi vet at mange av våre kunder sliter med å få endene til å møtes som følge av spredningen av koronaviruset og hvordan det påvirker samfunnet og manges privatøkonomi. Vi gir deg noen gode råd om dine muligheter dersom du har lån hos Eika Kredittbank.

Avdragsfrihet

Sammen med deg kan vi se på og vurdere om det er mulig for deg å kun betale renter og omkostninger på lånet i en periode. Det betyr at lånet ikke minsker, siden du utsetter selve nedbetalingen av lånet, men at du får mindre månedlige kostnader i en kortere periode. Ulempen med avdragsfrihet er at den totale kostnaden på lånet vil øke noe. Det kan allikevel være en god løsning for en kort periode, dersom f.eks. inntekten din er blitt redusert. Vi vurderer avdragsfrihet på maksimalt inntil 3 måneder. Ta kontakt med oss, så kan vi sammen se på din økonomiske situasjon.
Dame i kontorstol

Forlenge lånets løpetid

Det kan være mulig å forlenge ditt låns løpetid. Det innebærer at den månedlige kostnaden vil gå noe ned (siden lånet blir fordelt over flere terminer). Ulempen vil være at du totalt sett betaler mer for lånet, siden du låner for en lenger periode og dermed også betaler renter litt lenger. Vi tar en individuell vurdering av hvor lenge ditt lån kan forlenges.

Kontakt oss

Ikke vent med å ta kontakt med oss for å diskutere løsninger. Det er enklere å finne løsninger i forkant enn i etterkant av at betalingsproblemer oppstår. Send oss en e-post eller ring!

E-post: ordneopp@eika.no

Telefon: 915 09312

Åpent hverdager kl 8-16

Andre gode tips

Det er mange grep du kan ta på egen hånd. Se nøye over din økonomi, og sjekk om du eventuelt kan spare inn på noe.

  • Si opp abonnementer som du ikke bruker
  • Gå igjennom utgiftene dine - bruker du penger på noe som du egentlig ikke trenger?
  • Reforhandle avtaler - kanskje finnes det f.eks. en rimeligere strømleverandør eller et like bra men billigere mobilabonnement?
  • Planlegg hva du skal spise, og kom igang med fast ukeshandling
  • Betal alle dine regninger over eFaktura og AvtaleGiro - da slipper du som regel fakturagebyr og du vet at alt blir betalt i tide
  • Sett opp et budsjett – mange tar utgangspunkt i SIFO’s referansebudsjett