Synes du det er vanskelig å ta hensyn til både miljøet og lommeboka når du skal kjøpe ny bil? Da er du kanskje ikke klar over alle fordelene du har ved å velge et grønt alternativ som en elbil, eller en bil med lavt CO2-utslipp. I tillegg til bortimot null drivstoffkostnader, er nemlig både innkjøpsprisen og årsavgiften lavere, og du kan ofte stå gratis parkert på alle offentlige parkeringsplasser. 

Miljøvennlig lån 
Nå kan du slå to fluer i én smekk: Vi kan nemlig tilby deg et miljøvennlig og gunstig billån, hvis du velger en miljøvennlig bil. Dette kaller vi Eika Grønt billån.

- Slik blir det mye lettere å velge en miljøvennlig bil fremfor en vanlig bensin- eller dieselbil. Gå for en elbil, og få et billån med ekstra gode betingelser, sier Anders Gran, salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank. 

Om du går for denne løsningen, blir du ikke alene. Stadig flere av oss velger nemlig miljøvennlige fremkomstmidler. De nyeste tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS viser at nullutslippsbiler utgjør 20,9 prosent av nybilsalget her til lands, mens hybridbiler utgjør hele 31,3 prosent. Det er en oppgang på fire prosentpoeng fra i fjor. Anders Gran sier også at Eika har fått stadig større pågang fra kunder som etterspør et eget miljøvennlig billån. 

- Det som er viktigst for disse kundene, er bedre renter og betingelser enn ved ordinære billån. For oss er dette et naturlig skritt for å fortsatt være konkurransedyktig i markedet, og samtidig etterkomme kundens behov, sier Gran. 

Den lønner seg å være miljøbevisst 
Grønt er skjønt og ifølge Gran skal det lønne seg å være miljøbevisst. - Med grønt billån tilbyr vi lavere rente enn ved et ordinært billån. I tillegg er etableringskostnaden senket fra 2000 kroner ved vanlig billån, til 1000 kroner ved grønt billån, forteller han. 

Miljølånet er tilgjengelig for alle som ønsker å kjøpe elbil, uansett om bilen er ny eller brukt. 

Søk om lån i dag - ta deg tid med bilkjøpet 
Selv om du skulle få godkjent lånesøknaden din i dag, trenger du ikke å forhaste deg med selve bilkjøpet. Søker du om lånebevis er beviset gyldig i tre måneder. Dette gir deg god tid til å finne drømmebilen. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne! 

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS.