Lokalbankene og Eika var med da Vipps ble hele Norges mobile betalingsløsning og et av landets sterkeste merkevarer. Vi blir fortsatt med som store eiere i det nye selskapet når Vipps blir nordisk i konkurranse med globale aktører.  

- Lokalbankene og Eika har vært med på å bygge opp Norges største Fintech-selskap og et av landets sterkeste merkevarer. Som styremedlem i Vipps er jeg svært fornøyd med at vi har vært med på verdiskapingen i Vipps og vil fortsette som betydelige eiere i et selskap som nå blir Nordisk. - Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Eika Gruppen

Den nye felles lommeboken vil samlet ha 11 millioner brukere, over 700 millioner årlige transaksjoner og 330.000 bedriftskunder i Finland, Danmark og Norge, og blir med dette en av de største lommebøkene i Europa. 


Muliggjør betalinger på tvers av landegrensene 

Sammenslåingen vil føre til at brukere og butikker får flere og bedre løsninger i et raskere tempo. Blant annet har vi en klar ambisjon om å gjøre det enkelt for brukerne å betale på tvers av landegrensene, noe vi vet er etterspurt blant brukerne.

Etterspørselen og bruken av kontaktløse betalinger vokser år for år, og har fått en ytterligere dytt av pandemien. Det nye selskapet samler det beste fra de tre lommebøkene til beste for brukere, butikker og partnere. Planen for det nye selskapet er å investere i enda bedre netthandelsløsninger, for å møte stadig høyere forventninger blant nordiske netthandelsaktører. 

Det er lov å være litt stolt i dag! Det er ikke hver dag et norsk teknologiselskap går inn i nye markeder og tar på seg ledertrøya internasjonalt. Og det er ekstra gøy at dette er norsk finansteknologi, utviklet og eid av hele det norske bankfelleskapet. 

BankAxept og BankID slås sammen til ett selskap 
Som en del av prosessen med å slå Vipps sammen med MobilPay og Pivo, vil Vipps fisjonere med BankAxept og BankID. Det betyr at BankAxept og BankID samles til ett selskap som fortsatt eies 100 % av de norske bankene. Eierbankene er samstemte i ønsket om å fortsette sitt eierskap og videreutvikling av nasjonal infrastruktur for ID og betaling. Et nasjonalt eierskap gir nødvendig fart og fokus fremover for både BankID og BankAxept.

For mer informasjon, les nyhetsartikkel på vipps.no